Tidig premiär i Rally-SM för Mattias och Maja

5 januari, 2022

I år är premiärtävlingen av Rally-SM redan i början av januari. Med Boden som centralort och tävlingen North Rally startar säsongen på kvällen fredagen den 7 januari. Mattias Adielsson och Maja Bengtsson kommer då köra sin första tävling ihop med sin M-sport supporterade Ford Fiesta Rally2.

– Äntligen dags för rally igen. Det ska bli skönt att sparka igång den här säsongen. Jag har en känsla av att det här året kommer att bli mycket roligt, säger Mattias Adielsson.

Årets första deltävling kommer att avgöras över 12 mil specialsträckor där de första två sträckorna börjar på fredagen. Under lördagen avgörs sedan de resterande sex specialsträckorna innan målgången sker vid klockan 15. Mörkerkörning kommer att vara dominerande under tävlingen då dagarna är väldigt korta i Boden så här års.

– Förra året slutade med ett silver i Rally-SM, jag kan inte säga att jag är helt nöjd med det. Förväntningarna var högre ställda men efter hur säsongen startade får vi vara lite nöjda ändå. Det fanns mycket positiva saker som vi tar med oss in i årets säsong. Årets startfält ser minst lika starkt ut så det är bara att gratulera publiken till att så många av de bästa förarna kommer till start. Vi är mycket laddade och kommer att ge allt från första metern, avslutar Mattias Adielsson.

Förare:      Mattias Adielsson

Född:         1991
Bor:           Göteborg
Klubb:        Göteborgs MF
Rallybil:      Ford Fiesta Rally2

Meriter i rally:     

6 SM-guld
4 SM-silver
3 SM-brons
1 ERC-brons
1 J-BRC brons (Brittiska mästerskapen)

 

Kartläsare:  Maja Bengtsson

Född:         2004
Bor:            Virestad
Klubb:        Älmhults MK

Foto; Mattias Adielsson Motorsport
Källa: Pressmeddelande Mattias Adielsson

Mer från Rally-SM: