Patrik och Göran körde mot säkrat SM-guld – då haverade motorn på sista sträckan

11 september, 2021

Patrik Flodin och Göran Bergsten imponerade stort med sitt höga tempo och var på väg mot ännu ett SM-guld när motorn havererade med endast en halv sträcka kvar. 

– Det har varit ett grymt rally med högt tempo. Jäkligt tungt att en så bra helg slutar så här, säger Patrik.

Patrik och Göran hade 28 poängs ledning inför helgens tredje och näst sista SM-deltävlingen i Hässleholm idag. Gick de i mål som vinnare av Snapphanerallyt, skulle 2021-års SM-guld vara säkrat med en deltävling kvar….

De höll upp farten rejält och dominerade sin klass och tidsmässigt var de lika snabba med sin tvåhjulsdrivna Volvo, som de trimmade fyrhjulsdrivna bilarna. Inför sista sträckan hade de vunnit samtliga sju sträcksegrar och ledde med 40 sekunder –  SM-guldet såg ut att vara säkrat.

Men efter halva sträckan tog det bokstavligen tvärstopp.

– Det blev ett totalt motorhaveri och vi blev stående en bit in på sträckan. Det har varit ett grymt rally med högt tempo. Jäkligt tungt att en så bra helg slutar så här, säger Patrik.

Göran håller med om att det var ett tungt avslut på rallyt men lyfter samtidigt Patriks insats bakom ratten.

–Vi höll på att göra årets tävling igen. Jag tror faktiskt inte vi har haft det här tempot med Volvon tidigare. Patrik hade inte ett enda avsläpp, det är helt otroligt hur han hanterar bilen. Hovdalasträckan är en favoritsträcka där det inte spelar någon roll om man leder SM eller inte. Den sträckan är årets upplevelse och där ska man bara åka max. Vi har väntat på den ett helt år och höll verkligen ett högt tempo när motorn havererade och det tog tvärstopp på bara 30-40 meter, säger Göran.

I SM-tabellen ligger de kvar i ledning, nu med fem poäng ner till tvåan Emil Karlsson och 8 poäng före Victor Karlsson. Patrik och teamet är nu på väg till en motorrenoverrare för att se om man hinner få bilen startklar till SM-finalen som är om två veckor.

SM-tabellen 2021

Rally-SM Nationella 2WD
1. Patrik Flodin 60 p
2. Emil Karlsson 55 p
3. Victor Karlsson 52 p 

Foto; Annemo Friberg

Mer från Rally-SM:

Publikinformation Rally Uppland

Publikinformation Rally Uppland

Programförsäljning: Program finns att köpa från måndag 27/5 kl.18.00 på följande ställen: Gulf Tierp Preem Månkarbo...