PG Andersson kör DRIVE VXO:s E-fuel BMW i Rally-SM

24 april, 2024

Tvåfaldige Juniorvärldsmästaren, och flerfaldige Svenske Mästaren, PG Andersson kommer till start i Rally-SM:s gruspremiär Rally Nyköping den 10-11 maj. PG kommer att tävla tillsammans med sin rutinerade co-driver Anders Fredriksson i DRIVE VXOs BMW 1M i den tvåhjulsdrivna klassen.

Bilen, byggd av svenska leverantörer och med främst svenska komponenter, är utvecklad för att kunna köras på flera olika moderna bränslen, såsom e-fuel och biobränslen. 

– Jag känner mig inspirerad av möjligheten att vara med och utveckla bilen och av att kunna vara en del av DRIVE VXOs arbete med moderna bränslen, säger PG Andersson och fortsätter, vi vet inte så mycket om bilens potential ännu men den har känts bra i de få tester vi gjort. I Nyköping får vi känna på hur den står sig i konkurrensen.

Hans Bååth, teamchef för DRIVE VXO, ser fram emot att se PG bakom ratten i den specialbyggda BMW:n.

– Vi ser verkligen fram emot att få in PG och Anders i bilen. Vi har byggt den här bilen som en vitamininjektion i den tvåhjulsdrivna klassen för att visa upp vad svensk ingenjörskonst och svenska leverantörer kan åstadkomma. Det främsta syftet är dock att bana väg för moderna bränslen. Vi ser en nära framtid där det är viktigt att säkerställa att det finns högpresterande bränslen som möjliggör fortsatt utveckling och användning av förbränningsmotorer både inom och utanför motorsporten. Detta i en tid av internationell oro och när mycket av bilindustrins nuvarande fokus ligger på elbilar.

DRIVE VXO driver satsningen i samarbete med VXOFUELS vars affärsidé är att förse marknaden med högpresterande moderna bränslen.

PG och Anders ligger femma i SM-tabellen i 2WD efter att ha vunnit premiärtävlingen i Hudiksvall i januari. Då tävlade dom i en Toyota Corolla för GK Door Team Sweden. PG Andersson är i år ny expertkommentator på SVT, och efterträder Rally-SM:s projektledare Jonas Kruse i den rollen.

Mer från Rally-SM:

Publikinformation Rally Uppland

Publikinformation Rally Uppland

Programförsäljning: Program finns att köpa från måndag 27/5 kl.18.00 på följande ställen: Gulf Tierp Preem Månkarbo...