Nyhet kring arrangörsnoter i Rally-SM

25 april, 2024

En av många viktiga frågor i arbetet med Rally-SM rör arrangörsnoter. Under 2024 har Styrgruppen beslutat utvärdera Jemba Inertia Notes System för framställning av arrangörsnoter. De fyra resterande tävlingarna i Rally-SM kommer skrivas med Jemba-systemet.

Användningen av Jemba-systemet i Rally-SM bedöms ge bättre ekonomi för både tävlande och arrangörer i form av minskade kostnader. Arrangörerna kommer inte ha någon direkt kostnad för framtagande av arrangörsnoter, och de som vill använda sig av arrangörsnoter betalar 750 kronor. Team som skriver egna noter kommer inte längre behöva köpa arrangörsnoter utan enbart betala en rekognoseringsavgift på 350 kronor, som tillfaller Svensk Bilsport.

Jemba är ett väl utprovat och fungerande alternativ för produktion av noter. Systemet är utvecklat av rutinerade co-drivern Arne Johansson, och har använts för att producera noter över hela världen sedan 90-talet. Såväl nationella tävlingar som VM-tävlingar har skrivits med Jemba-systemet de senaste 30 åren.

Då Jemba är ett helt datoriserat system för framtagning av noter blir bedömningen av varje sväng alltid likadan. Vilket säkerställer kontinuiteten, exaktheten och säkerheten i noterna.

Arne Johansson utbildar och godkänner notskrivare för användning av Jemba i Rally SM, och informerar Styrgruppen om godkända notskrivare i tid för deras engagemang i SM. Inledningsvis samarbetar Arne Johansson med Jörgen Joons för att skriva Rally-SM-noterna, med avsikt att överlåta ansvaret till Joons efter godkännande.

Systemet och noterna utvärderas löpande under säsongen 2024, och senare under året tas beslut för 2025 och framåt. Då Styrgruppen avser att ha en och samma notleverantör för hela SM-serien framöver.

Förklaring av Jemba Inertia Notes System finns här: https://jemba.se/Definiering_av_termer_Se.htm

Mer från Rally-SM:

Publikinformation Rally Uppland

Publikinformation Rally Uppland

Programförsäljning: Program finns att köpa från måndag 27/5 kl.18.00 på följande ställen: Gulf Tierp Preem Månkarbo...