Rally Live – sänder från Rally-SM för tionde raka säsongen

21 december, 2022

Rally Live är Rally-SM:s partner även under 2023. Det blir då det tionde raka året…

Sebastian Bourghardt summerar dessa tio år: 

– Det är helt galet att vi nu kliver in i vår 10:e raka säsong med att sända från Rally-SM. Det känns inte alls längesen vi stod i sträckmålen och guldmedaljörerna hette Leif Peterson, Pelle Wilén, Patrik Johansson och Viktor Henriksson. Men sen inser man att det nu faktiskt är 10 säsonger sedan vi fick förtroendet att kliva in och bidra med det vi gör. Vi har fått vara med om så mycket under dessa åren att det är svårt att plocka ut speciella händelser. Men vi har vart där i allt som hänt, alla krascher, alla fighter och alla segrar och medaljer. Det som sticker ut för mig är att vi var där när Robin Sandberg och Mathias Bengtsson kraschade i ERS 2017, och vi var där när de i Rally Blekinge 2019 blev Svenska Mästare. Det är någonting som sticker ut bland alla minnen.

– Även om vi gör allt mer TV nuförtiden så är det fortfarande så att rally i radioformat är det allra bästa. Det går inte att slå ljudet av en tävlingsbil som slår av efter att ha passerat mållinjen för att bara några sekunder senare få kommentaren av föraren eller kartläsaren, direkt och ofiltrerat. Det är rally när det är som bäst.

– Vad gäller SM har vi vart med om hela den resan som mästerskapet gjort i olika skepnader, under olika ledningar. Den största förändringen som jag upplever idag jämför med 10 säsonger sedan är att vi nu har ett mästerskap som är mer professionellt. Vi har företag och team i stort sett alla klasser som satsar stort på att vara i SM och ger både våra främsta förare, såväl som unga talanger, chansen i bra material på hög nivå. Vi ser också att många av våra bästa och mest meriterade ekipage väljer SM före satsningar utomlands, och det är ett styrkebesked i att mästerskapet utvecklats i rätt riktning och är attraktivt för såväl sponsorer som förare och kartläsare, berättar Sebastian Bourghardt från Rally Live.

Vem kommer vi att för höra och se under sändningarna 2023?

Vi kommer fortsätta på den inslagna vägen och bjuda på klassisk rallyradio från traditionella SM i kombination med tv-sändningar från powerstage och sprintarna. Lagupställningen i Rally-SM är oförändrad där Sebastian Bourghardt, Per Johansson och Erik Telehagen sköter mikrofonerna för femte säsongen i rad, med vår fantastiske filmare Peter ”Pluto” Larsson bakom filmkameran. I sprintarna kan det dock hända att nya och andra röster dyker upp bakom reportermikrofonen…

Vad gör Rally-SM och sprintarna så speciella?

– Sprintarna är helt fantastiska när all ska avgöras i snabba och korta åk, det finns inga marginaler för misstag och det handlar ofta bara om tiondelar som avgör.

– Rally-SM är det bästa vi har, att få se Sveriges och kanske världens bästa ekipage göra upp på fina vägar hos våra fantastiska arrangörer är magiskt.

Rally-SM
4 februari, Rally Lima, Lima MS
18 – 20 maj, South Swedish Rally, SSR
16 – 17 juni, Skilling 500, Skillingaryds MK
18 – 19 augusti, Snapphanerallyt, Hässleholms MK
8 – 9 september, Rally Arvika, MK Team Westom

Rally-SM Asfaltsprint
16 april, Bil Månsson Rally Sprint, SMK Hörby
22 april, Rollsbo City Race, Älvbygdens MK (datum ej fastställt)
27 maj, Asfaltsknixen, Gullabo RC
1 juli, Sturupsprinten, Svedala MK
5 augusti, EMC-sprinten, Enköpings MK

Rally-SM Grussprint
29 april, Timmerhultsprinten, Laholms MK
3 juni, Hovdalasprinten, Hässleholms MK
29 juli, Mästarmötet, Älmhults MK
26 augusti, Hårdingen, Vara MK
23 september, Dackefejden Grus Sprint, Wäxjö MS

Biljettpris – se Rally-SM live via Rally Live och vår playkanal på rallysm.se
Samtliga sändningar under 2023, biljett gäller 1 januari – 31 december, 595 kronor
Alla tävlingar i Rally-SM 295 kronor
Alla tävlingar i Rally-SM Asfaltsprint 295 kronor
Alla tävlingar i Rally-SM Grussprint 295 kronor
Biljett för enstaka tävling 99 kronor

Biljettpriset för enstaka tävlingar, 99 kronor, behålls 2023, övriga höjs 100 kronor efter nyårsafton, så passa på att säkra din SM-biljett inför kommande år redan nu. 

Där det produceras tv ingår denna sändning i respektive biljett

Beställ här 
Biljetten går att betala med kort eller swish

Mer från Rally-SM: