Rally Nyköping öppnar anmälan till årets första grustävling

16 mars, 2024

Rally Nyköping har nu släppt inbjudan till årets första grustävling. Anmälan är därmed öppen för tävlingen som äger rum under Kristi himmelsfärdshelgen, från den 9 till 11 maj 2024.

Rally Nyköping är den tredje deltävlingen i Rally-SM av sex totalt, efter vintertävlingarna tävlingarna Hälsingerallyt och Vinterpokalen. Detta år markerar också Rally Nyköping starten på grussäsongen, vilket är efterlängtat av både förare och publik.

– Till årets Rally Nyköping har vi satt ihop en bana på cirka 10 mil specialsträcka, där vi kommer köra totalt 16 sträckor. Fyra sträckor kommer att köras på fredagen och 12 på lördagen. En stor serviceplats kommer att finnas precis bredvid HQ på Skavsta Airport, säger tävlingsledaren Hampus Juteryd från SMK Nyköping.

Reccen börjar redan på torsdagen den 9 maj.

– Vi kommer även att arrangera flera kringaktiviteter under tävlingen, såsom en mässa vid Skavsta på torsdagen och en officiell startceremoni på torget i Nyköping på fredag och målgång på lördag kväll. Vi kommer ha en storbildsskärm på plats där publiken kan följa rallyt och särskilt Power Stage som sänds live. Avslutningsvis kommer vi att ha en efterfest på Hotel Aiden, tillägger Juteryd.

För mer information om Rally Nyköping 2024, inbjudan och anmälan, klicka här.

Foto: Johan Kristoffersson, vinnare av Gästabudstrofén/Rally Nyköping 2019. Arkivbild.

Mer från Rally-SM: