Rally-SM fortsätter vintersäsongen med klassiska Vinterpokalen

31 januari, 2024

På lördag den 3 februari avgörs den andra deltävlingen i årets Rally-SM, klassiska Vinterpokalen i Sandviken. Över 70 av landets bästa ekipage ska ta sig an de perfekta vintervägarna när Sandvikens MK firar 20 år som SM-arrangör.

Dennis Rådström från Torsby totalvann den första deltävlingen i Hudiksvall för två veckor sedan i sin VW Polo R5. Tillsammans med kartläsaren Johan Johansson leder han SM i klassen Internationella 4WD inför Vinterpokalen.

Vi går som på moln efter segern i Hudiksvall. Målsättningen i helgen är att fortsätta göra ett bra jobb. Det finns många detaljer att finslipa, men vi vet att vi har bra fart eftersom vi vann senast. Alla andra blir bättre hela tiden, det är ett otroligt motstånd i klassen, säger Dennis Rådström, som leder SM med fyra poäng över Fredrik Åhlin.

I Internationella 4WD kommer 15 bilar till start. Bland annat regerande svenska mästaren Patrik Flodin och Juniorvärldsmästarna Tom Kristensson och Pontus Tidemand.

Kim Nydén från Lindesberg vann Hälsingerallyt i klassen Nationella 4WD. Han utmanades då av Oskar Sundell från Sandviken, som senare körde fast i en snövall och fick bryta. På hemmaplan i Sandviken är Sundell och kartläsaren Joakim Söderqvist revanschlystna.

Det är alltid kul att köra på hemmaplan. Jag är besviken på mig själv efter Hudiksvall, och vi är sugna på revansch. Vi är i behov av poäng i Sandviken och måste vara före Nydén. Självklart går vi in för att vinna i helgen, säger Oskar Sundell.

I klassen 2WD kommer inte SM-ledaren och den dubbla Juniorvärldsmästaren PG Andersson till start i helgen. I stället är det junioren Patrik Hallberg från Haninge som går ut först i den 36 bilar stora klassen.

Vi kommer till Sandviken med höga förväntningar. Vägarna ser fina ut, och vi hoppas kunna visa högt tempo. Målet är att överta mästerskapsledningen i 2WD samt behålla den i JSM, säger Patrik Hallberg.

Andreas Hovind från Enköping hade stora tekniska problem med sin Volvo i Hudiksvall, men lyckades ändå vinna Standard-klassen. I Sandviken hoppas SM-ledaren på en problemfri tävling.

Vi hade en kämpig tävling i Hudiksvall med mycket tekniska problem. Vi har skruvat på det mesta i bilen inför Sandviken och hoppas att allt håller nu. Jag ser verkligen fram mot helgen och att få till en riktigt bra tävling, säger Andreas Hovind.

Vinterpokalen är den andra av totalt sex deltävlingar i årets Rally-SM, och den sista vintertävlingen från säsongen. Sex sträckor kring Järbo och Lumsheden ska avgöras under lördagen, där avslutande SS6 – Power Stage – TV-sänds och ger bonuspoäng i mästerskapet.

Mer från Rally-SM:

Publikinformation Rally Uppland

Publikinformation Rally Uppland

Programförsäljning: Program finns att köpa från måndag 27/5 kl.18.00 på följande ställen: Gulf Tierp Preem Månkarbo...