RallyJonna välkomnar Nicklas Edvardsson in i teamet!

13 januari, 2023

Planeringen och förberedelserna inför säsongen 2023 är i full gång.

Bilen är som vanligt hos ”Paka” för genomgång, han kommer fortsätta sköta bilen och blir som vanligt en viktig del i Jonnas satsning tillsammans med övriga i teamet som alltid ställer upp både före, under och efter tävlingarna.

Jonna har visat på en positiv utvecklingskurva under 2022 som genererade i både en sm medalj i sprint samt även en klass seger i årets sista tävling Lausitz rally i Tyskland. Så suget att åka mer tävling har ju inte minskat direkt

Planen är att försöka utvecklas vidare och försöka åka SM serien under 2023 med start i Lima 4 februari.

– 2022 har gått riktigt bra, var jobbigt med motorraset i början av säsongen, men med stöd och hjälp av fantastiska samarbetspartners och vänner lyckades vi få ihop bilen så vi kunde fortsätta tävlandet, är så tacksam för detta och det kan inte sägas nog ofta, säger Jonna.

En nyhet för 2023 att Nicklas Edvardsson hoppar in i högerstolen till Jonna. Nicklas har åkt i många år och har gedigen erfarenhet för detta med kartläseri och noter och så vidare…

– Jag åkt rally i 30 år och bara älskar detta så man kan inte sluta. Känner Jonna sedan tidigare och när vi väl satte oss ner och surra om 2023 kändes det naturligt och bra, och det var en självklarhet, att vill hon ha mig i högerstolen så kör vi. Jonna har utvecklats mycket och skriver även egna noter vilket är kul och något som jag gillar. Hon är rutinerad så det kommer bli bra, få se om jag kan bidra med något tips. Bara säga att jag är tacksam för denna chans och ska göra allt jag kan för att vi ska få till bra resultat, säger Nicklas. 

Övrigt kör man på med samma upplägg som tidigare säsonger med samma team, kan inte nog sägas hur viktiga alla delar är i ett team då alla är en länk i kedjan. 

Vi passar på att tacka alla samarbetsparter för 2022 och välkomnar alla som följer med in i 2023. 

Källa: Pressmeddelande 

Mer från Rally-SM:

Publikinformation Rally Uppland

Publikinformation Rally Uppland

Programförsäljning: Program finns att köpa från måndag 27/5 kl.18.00 på följande ställen: Gulf Tierp Preem Månkarbo...