Robin Friberg: ”Det här ska vi bara ta hem”

30 september, 2021

Efter några års uppehåll inköptes Mitsubishi Lancer Evo IX för två och en halv vecka sedan. Fem kilometers test innan finalen i Rally-SM i lördags. Vinst i klassen nationella 4WD med 43 sekunder gav mersmak. På lördag står Robin Friberg, tillsammans med Julia Svensson, på startlinjen i tredje deltävling i Grus-SM. 

– Det gick över förväntan i helgens SM-final. En riktig boost minst sagt. Ludvikaruschen ska vi bara ta hem, säger Robin Friberg. 

Hur laddar du upp inför hemmatävlingen, som är tredje deltävlingen i Grus-SM, på lördag?

– Jag har precis kommit till garaget nu, efter några dagars jobb, så nu ska den allmänna översynen göras och service förstås. Det är inga större saker, men jag måste gå igenom bilen. Jag har bara haft bilen i 2,5 vecka, så bilen är ny för mig. Men det blev blodad tand i Klevshult, där SM-finalen avgjordes, och känner mig riktigt taggad inför hemmatävlingen. Jag bor här i närheten också så det här ska jag bara ta hem, så är det, hälsar Robin från garaget i Ludvika. 

Robin Friberg tävlande flitigt i Rally-SM under åren 2011-2015 med Citroen R5. 2017 gjordes fyra inhopp i en EVO9 och nu är han tillbaka i liknande bil inför Ludvikaruschen. 

Följ Robin och Julia via rallysm.se, playkanal, där Rally Live sänder radio och tv. Första start för Grus-SM är klockan 10.00 på lördag.

Foto: Från fredagsetappen i SM-finalen. JC Rallypics Joel Carlsson

Mer från Rally-SM: