Skoda Fabia R5 för Tomas och Roger i Växjöbaserade DRIVE VXO Motorsport

30 januari, 2022

Tomas Söderberg och Roger Dahlberg uppgraderar till Skoda Fabia R5. BMWn som duon kört de senaste säsongerna har parkerats till förmån för den Skoda Fabia R5 som Patrik Flodin vann SM med 2019. 

– Möjligheten att köpa den här bilen dök upp och trots att vi tänkt åka någon säsong till i BMW så kände vi att det var lite för bra för att tacka nej. Bilen är i ett otroligt fint skick och har en fin historik, säger Tomas Söderberg och fortsätter,”efter att ha testat lite försiktigt i regnet på DRIVE VXO nu i helgen inser man att detta är en helt annan dimension än vad vi kört tidigare. Allt är kvickare, mer effektivt och självklart snabbare så det är både riktigt kul och samtidigt en stor utmaning som har respekt med sig. Vi gör detta med hjärtat och även om vi självklart vill utvecklas och göra vårt allra bästa så har lågt ställda förväntningar på vad vi ska åstadkomma den kommande säsongen. Det är mycket att lära så vi kommer att inrikta oss på tester med bilen i vinter och invänta våren för att göra tävlingspremiär när grussäsongen drar igång. Till South Swedish ska vi komma väl förberedda. Vi tävlar för att vi älskar rallysporten och när chansen kom att köra en riktig fabriksbil så tog vi den. Det viktigaste är dock att det är kul och BMW:n finns kvar om vi skulle ångra oss.”

– Detta är en riktig vitamininjektion, säger codriver Roger Dahlberg. 

– Vi har haft en bra utveckling och ett gott samarbete i BMW:n men det här ger en rejäl inspirationskick. Jag har åkt både R5 och WRC-bil tidigare och vet därför av erfarenhet hur mycket fortare det går. Så pressen på att samspelet i bilen och att noterna funkar ökar, därför kommer vi lägga mycket tid på att träna och förbereda oss med detta inför premiären, menar Roger Dahlberg. 

Hans Bååth, teamchef, kommenterar; 

– En nytändning för Tomas och Roger och ett glädjebesked för DRIVE VXO Motorsport. För oss i teamet är rally en passion och en sport där du aldrig slutar utvecklas. I teamet finns förare och co drivers på olika nivå prestationsmässigt men gemensamt för oss alla är att vi gör vårt bästa och vi gör det med hjärtat i rallysporten. Nu är siktet inställt på SSR och innan vi anländer till Älmhult i maj hinner vi presentera minst en nyhet till.

 DRIVE VXO Motorsport
Förare: Lukas Hägg
Codriver: Daniel Borgqvist
Bil: Ford Fiesta Rally4
Tävlingsklass: Internationella 2WD

Förare: Robin Adolfsson
Codriver: Nicklas Jidflo
Bil: Ford Fiesta R5 EVO
Tävlingsklass: Internationella 4WD

Förare: Hans Bååth
Codriver: Andreas Sigfridsson
Bil: BMW M3
Tävlingsklass: Nationella 2WD

Förare: Tomas Söderberg
Codriver: Roger Dahlberg
Bil: Skoda Fabia R5
Tävlingsklass: Internationella 4WD

Pressmeddelande och foto från DRIVE VXO Motorsport

Mer från Rally-SM:

Publikinformation Rally Uppland

Publikinformation Rally Uppland

Programförsäljning: Program finns att köpa från måndag 27/5 kl.18.00 på följande ställen: Gulf Tierp Preem Månkarbo...