SM-vinnaren Isak Reiersen tar klivet upp i högsta klassen

25 november, 2023

20-årige Isak Reiersen vann i år SM-guld i Internationella 2WD samt tog hem JSM-titeln tillsammans med sin co-driver Lukas Karlsson. Nu tar Reiersen klivet upp i högsta klassen i SM när han 2024 kommer till start i en fabriksny Skoda Fabia RS Rally2 för JC Raceteknik.

– Att kunna köra sån här bil nästa år hade jag aldrig kunnat föreställa mig. Jag går förbi den i verkstaden, sitter i den och arbetar på den, men kan verkligen inte fatta att jag faktiskt ska köra den om bara några månader, säger Isar Reiersen.

Landslagsföraren Reiersen med en framgångsrik bakgrund inom crosskart tar nu klivet upp i högsta klassen i SM, där han kommer möta tufft motstånd i bland annat regerande mästaren Patrik Flodin, dubbla JVM-vinnaren PG Andersson och många fler.

– Alla i SM har så mycket erfarenhet, och för att kunna hålla jämna steg med dom måste du lägga ner oerhört mycket arbete på alla aspekter. Vi kommer bara att se nästa år som ett läroår för att skaffa erfarenhet inför framtiden, men samtidigt vet jag att när jag står vid startlinjen vill jag alltid göra så bra resultat som möjligt.

Reiersen och Karlsson vann, förutom dubbla SM-guld, även juniorklassen i den svenska EM-tävlingen Royal Rally of Scandinavia. Nästa år kommer dom till start i det Värmländska EM-rallyt i Skodan.

– En av höjdpunkterna i år, om inte den bästa, var Royal Rally of Scandinavia där vi vann Junior ERC. Att kunna vara tillbaka nästa år i en Rally2-bil känns verkligen fantastiskt. Jag vill säga stort tack till alla som gör detta möjligt. Sponsorer, Joel på JC Raceteknik och alla inblandade. Jag känner mig mycket tacksam för att få denna chans, och jobbar hårt varje dag för att göra det så bra som möjligt, avlutar Isak Reiersen.

Mer från Rally-SM:

Publikinformation Rally Uppland

Publikinformation Rally Uppland

Programförsäljning: Program finns att köpa från måndag 27/5 kl.18.00 på följande ställen: Gulf Tierp Preem Månkarbo...