Förberedelserna pågår inför SM-premiären i Hudiksvall – Inbjudan kommer ut nästa vecka 

24 november, 2023

Förberedelserna inför premiären av Rally-SM 2024 pågår för fullt i Hudiksvall, där SMK Hälsinge står värd för den första av totalt sex deltävlingar i SM-serien.

Arrangören jobbar på enligt plan, och över 30 centimeter snö har fallit över tävlingsområdet som sträcker sig från Hudiksvall upp till Hassela och Gnarp.

– Förberedelserna inför tävlingen går bra. Det har vart kort om tid, men allt har löpt på. Vi har alla tillstånd på plats, sponsoravtalen börjar slutas och vädret är med oss. Vi har haft snö, tö och sen har det frusit på. Så det är riktigt bra förutsättningar, säger Rickard Thulin, tävlingsledare för Hälsingerallyt.

Från och med säsongen 2024 kommer Rally-SM att drivas i Svensk Bilsports regi. Arbetet i den styrgrupp som leder arbetet med Rally-SM pågår intensivt, och man finslipar nu på de sista detaljerna i reglementen och manualer. Det arbetet är i sitt slutskede, och förhoppningen är att inbjudan till premiären i Hudiksvall ska komma ut i slutet av nästa vecka.

– Vi har jobbat intensivt i styrgruppen för att få ihop allt, och regler och manualer kommer ut i nästa vecka. Arrangörerna är nöjda och vi jobbar på tillsammans för att allt ska bli så bra som möjligt till nästa år. Nu är inbjudan till både Hudiksvall och Sandviken på gång och kommer ut inom kort, säger Patrik Persson från styrgruppen.

Fler nyheter kring Rally-SM 2024 kommer presenteras löpande.

Foto: SMK Hälsinge

Mer från Rally-SM: