Stark andraplats för Mattias Adielsson i Skilling 5

31 juli, 2022

Den andra deltävlingen, i den serie som heter Rally-SM Grussprint, avgjordes under lördagen i Hestra. Mattias Adielsson och Maja Bengtsson kom på en stark andraplats. Tävlingen var en sprinttävling som ingår i Rally-SM:s serie för sprinttävlingar på grus. Kort och intensiv tävling där arrangemanget var perfekt. 

En riktigt bra specialsträcka på 6 kilometer skulle köras tre gånger. Det visade dock till slut att deras M-sport supponerade Ford Fiesta Rally2 fungerar riktigt bra och de vann sista sträckan. 

– Vi är mycket nöjda med dagen, en stor eloge till arrangören för en så bra tävling, allt fungerade perfekt för oss tävlande. Jag tycker att vi är på rätt väg och att farten som vi har är bra. Idag räckte det inte till seger, men vi var snabbast på sista vändan och det är det vi tar med oss till Fagersta, säger Mattias Adielsson och fortsätter:

– Nu har vi en trygghet i bilen och det känns bra. Vi har kört utan att ta några större risker idag och med lite finjusteringar på bilen kommer det här bli mycket bra, avslutar Mattias Adielsson. 

Resultat: 
Jonas Åkesson, Karlskrona, 9.50,6
Mattias Adielsson, Göteborg, + 2,9 s
Mattis Olsson, Älmhult, + 20,5 s

Foto och pressmeddelande från Mattias Adielsson Motorsport

Mer från Rally-SM: