Teamen laddar för rallyfest i Millebygden

15 juli, 2021

På fredag kväll är det premiär i Grus-SM och klockan 17.00 går första start i Millebygden, utanför Älmhult. Tre sträckor ska köras under kvällen, totalt 10 kilometer specialsträcka och 55 ekipage står på startlinjen för att bjuda publik, både på plats i skogen och via tv-sändningar, på en spännande kväll.

 

Calle och Maja testar samarbetet
Till Mästarmötet har Nässjösonen Calle Carlberg med sig Maja Bengtsson, från hemmaklubben Älmhults MK, i högerstolen.

– Vi har åkt ett test ihop och det fungerade riktigt bra. Därför vill vi nu testa samarbetet i en riktig tävling, säger Calle Carlberg som har längtat efter grussäsongen.

 – Asfalt är häftigt på sitt sätt med allt grepp man har. Men det finns inget som slår känslan att ladda hårt på grus. Därför är jag verkligen glad att grussäsongen har börjat. Vi kommer, under premiären av Grus-SM, samla erfarenhet… och förstås det enda som finns i mitt huvud… är jakten på min första SM-seger. Det blir allt eller inget på Millebygden. Konkurrensen är stentuff. Hansen är duktig och har mycket mer erfarenhet än mig. Sen har vi snabbåkarna som Nordström och gänget. Däremot skulle jag vilja sticka ut lite och säga att jag tror starkt på Lucas Carlsson, avrundar Calle som tillsammans med Maja tävlar i internationella klassen 2WD med sin Ford Fiesta R2. 

 

Dennis och Johan siktar på vinst
Dennis Rådström och Johan Johansson, KAK Motorsport, som har junior-VM säsonger bakom sig, anländer till Millebygden i en VW Polo R5 och tävlingsbilen har en häftig historia.

– Bilen är byggd på VW Motorsport 2019 och Petter Solberg vann sitt sista VM-rally med bilen i Wales samma år. Själv har jag kört ett test på snö och två på grus samt varit föråkare i Nyköping, så några testmil har det blivit.

– Vi siktar på vinst och att fortsätta lära oss om bilen. Man brukar göra det bäst när väl klockuret tickar mot andra konkurrenter, hälsar värmlänningen Dennis Rådström som tävlar i internationella 4WD-klassen och på fredag kväll går Dennis och Johan ut som fjärde bil i sin klass.

Bilklasserna och startordningen i Grus-SM är; Standard (Gr F), Internationella 2WD, Nationella 2WD (största klassen med 28 ekipage), Nationella 4WD och Internationella 4WD. I teammästerskapet finns DRIVE VXO Motorsport anmält.

Mästarmötet, arrangerat av ungdomsgruppen i Älmhults MK, går att följa live på playkanalen på rallysm.se. I tv- och radiostudion finns Sebastian Bourghardt och sträckreporter är Erik Telehagen.

Sändningen börjar klockan 16.45. Första start kl 17.00, andra sträckan startar kl 18.00 och tredje kl 19.00.

Foto från Motorsport4sale.com med Dennis Rådström och Johan Johansson i VW Polon.

 

 

Mer från Rally-SM:

Publikinformation Rally Uppland

Publikinformation Rally Uppland

Programförsäljning: Program finns att köpa från måndag 27/5 kl.18.00 på följande ställen: Gulf Tierp Preem Månkarbo...