Tredje deltävlingen av Rally-SM för Mattias Adielsson

9 september, 2021

Till helgen är det dags för årets näst sista deltävling av Rally-SM. Mattias Adielsson och Andreas Johansson siktar åter på en placering i toppen. Inför helgens EC Snapphanerally i Hässleholm ligger de på andra plats i Rally-SM. Nu är siktet högt ställt.

Vi ska göra vad vi kan för att vara med längst upp. Jag har alltid trivts bra i Hässleholm med deras fina vägar, så alla yttre förutsättningar känns bra, säger Mattias Adielsson.

EC Snapphanerally startar på fredag med två specialsträckor som avgörs på asfalt. Det är två klassiska sträckor som går på ett gammalt militärområde, underlaget varierar mellan asfalt och gatsten så den är mycket svårkörd då greppet hela tiden varierar. Under lördagen kommer sedan ytterligare sex specialsträckor att avgöras innan bilarna går i mål klockan 15 på torget i Hässleholm.

– Känslan är fortfarande bra, vi lär oss mer och mer om den här nya Ford Fiesta Rally2 som vi börjat året med. Jag längtar redan till sista sträckan i Hässleholm, inte för att tävlingen ska ta slut utan för att den är så häftig. Riktigt snabb och fin väg som passar en R5 bil perfekt, avslutar Mattias Adielsson.

Ställning Rally-SM Internationella 4 WD
1. PG Andersson            Årjängs MK       60
2. Mattias Adielsson      Göteborgs MF   31
3. Thomas Thunström   Ludvika MS        29

Kalender 2021
14 augusti, Killingen, Kil
27–28 augusti, South Swedish Rally, Älmhult
10–11 september, EC Snapphanerally, Hässleholm
24–25 september, Göhlins Skilling 500, Skillingaryd

Foto och pressmeddelande från Mattias Adielsson Motorsport

Mer från Rally-SM: