Värmländska klubbarna är redo för Rally Arvika 

1 juni, 2022

Rallyt heter Rally Arvika men när det närmar sig SM-Rally i Arvika är det nära nog hela Värmlands angelägenhet.

Westom har bjudit in motorklubbar runt om i Värmland för att hjälpa till med säkerheten, logistiken och framförallt som funktionärer runt specialsträckorna.

Johan Magnusson som är biträdande tävlingsledare har i många år varit banchef för Rally Sweden och har tillsammans med teamet runt arrangörsklubben tagit kontakt med flera av klubbarna som varit behjälpliga genom åren när Rally Sweden gått i Värmland.

– Dessa kontakter och ett ömsesidigt förtroende har jobbats fram genom ett mångårigt samarbete och därför föll det sig naturligt att söka sig till de klubbar som har vana och rutin med att anordna rallysträckor, sekretariat, serviceplats, presscenter och parkeringar med allt vad det innebär, säger arrangören för Rally Arvika. 

– Glädjande nog så har klubbarna tackat ja till förfrågan och nu är flera av de värmländska klubbarna redo för att ta sig an uppgiften med stor entusiasm. Flera har sagt att det passade extra bra efter att Rally Sweden flyttade och att detta är ett utmärkt sätt att ta vara på kunskapen och den rutin som finns runt om i Värmland efter att många år varit delaktiga med alla uppgifter som funktionärer runt ett VM-rally.

– Det finns också en viktig social sida av att få samla ihop de olika klubbarna och samlas runt arrangemanget med olika uppgifter som många saknat de senaste åren på grund av pandemi och flytt av Rally Sweden, avrundar tävlingsledningen från Rally Arvika. 

Här är de ansvariga klubbarna:
SS 1, Munkfors MC
SS 2, Westom
SS3/9, Kils MK
SS4, Årjängs MK
SS 5, SMK Eda
SS 6, MK Team Treske
SS7, MK Ratten
SS8, Westom

Pressmeddelande och foto från Rally Arvika

Rally-SM
7 – 8 januari, North Rally
26 – 28 maj, South Swedish Rally
10 – 11 juni, Rally Arvika
12 – 13 augusti, Nattkröken
2 – 3 september, Västrallyt

                       

Mer från Rally-SM: