SM-premiär för Skillingaryds MK med rallyfinal i september

30 juli, 2021

I Skillingaryd laddas det för SM-final i Rally i september. Anmälan har öppnat och målet är 100 förare till start i ”Göhlins Skilling 500”.

Egentligen skulle Skillingaryds MK arrangera en SM-deltävling redan förra året, men pandemin satte stopp. Samma sak i juni i år. Men nu den 24-25 september är det dags.

– Första gången vi arrangerar SM och så får vi till och med finaltävlingen. Det känns stort, säger tävlingsledaren Mats Bergman.

I princip har rallytävlingen Skilling 500 körts oavbrutet sedan 1971. Vilket gör att det är jubileumsår.

– SM är ett led i det även om det nu inte blir de aktiviteter vi tänkt oss i samhället. Men vi räknar med att kunna ge publiken möjlighet att på ett ordnat sätt ta sig ut i skogen, så det kommer att bli bra ändå, fortsätter Bergman.

Klubben har lagt en tävlingsbana som omfattar 15 avlysta specialsträckor. Totalt handlar det om 11 mil, med en del bekanta vägavsnitt runt Vaggeryd, Skillingaryd och en etapp vid Åsenhöga i Gnosjö kommun.

– Det är ju första gången Skilling 500 går som SM, så kanske inte alla förare känner igen sig. Vi hoppas kunna bjuda på nya omgivningar.

Skillingaryds MK har cirka 350 medlemmar och start och mål för tävlingen är förlagt till Rasta Klevshult.

– Vi skryter över att vara den mest aktiva klubben i Småland, med ett fyrtiotal förare som startade i någon tävling 2019. Det kan vi stå för fortfarande, avslutar Mats Bergman.

Inbjudan till Göhlins Skilling 500, final i 2021 mästerskap i Rally, hittar du här.

Vilka förare/co-drivers som anmält sig hittar du här.

Mer från Rally-SM: