Patrik – notskrivare i Rally-SM

19 december, 2021

I deltävlingarna i stora Rally-SM kommer Patrik Barth skriva nästa års noter. Vem är Patrik Barth, undrade vi; 

– Jag är född i Sveriges rallycentrum Torsby och bor nu med sambo i Lysvik. Jag har varit professionell kartläsare i rally sedan 2013 och har arbetat med bland annat Johan Kristoffersson, Emil Bergqvist, Mads Östberg samt Pontus Tidemand. 

– Min SM-debut gjordes under Svenska Rallyt 2011 tillsammans med Jimmie Walfridsson i en Volvo 240, därefter har jag avverkat cirka 20 SM-tävlingar. 

Vad betyder Rally-SM för dig?

– Rally-SM är grunden för våra svenska talanger, en otrolig språngbräda för att ta sig ut i Europa och världen för att tävla. Alla moment som ingår i Rally-SM är snarlika de moment som används i internationella mästerskap, vilket gör att man enklare kan sätta sig in och förstå tillvägagångssättet i tävlandet. 

– Just nu sitter jag och planerar för notskrivning till första SM-tävlingen för året, som är i Boden. Förhoppningsvis kommer 2022 bli ett mer normalt år än de vi haft tidigare under pandemin. Jag kommer under året ägna en del tid åt att göra arrangörsnoter till tävlingar runtom i Sverige där jag också fått äran att skriva till alla SM-tävlingar, avrundar Patrik Barth från Lysvik. 

Foto; Privat

Tävlingskalender Rally-SM
7 – 8 januari Boden
26 – 28 maj Älmhult
10 – 11 juni Arvika
12 – 13 augusti Fagersta
2 – 3 september Trollhättan

Mer från Rally-SM: